Jaa sisältö

Kestävä tulevaisuus kierrätetään yhdessä

Data Group SataIT ja Lenovo yhteistyössä tarjoavat mahdollisuuden kierrättää vanhat IT-laitteet, kuten näyttöpäätteet ja näppäimistöt veloituksetta. Samalla lahjoitamme jokaisesta kierrätetystä laitteesta kuusentaimen Korian alakoululle ympäristötietoisuuden lisäämiseen ja sen opetuksen tukemiseen.

Data Group SataIT:n toimipisteet keräävät ja kierrättävät vanhentuneita IT-laitteita tammikuusta maaliskuun loppuun Kotkan ja Kouvolan toimipisteissä. Kun kierrätät IT-laitteesi meillä, pääset vaivattomasti ja luotettavasti eroon tarpeettomista laitteista kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Suosimme toiminnassamme yhteistyökumppaneita, alihankkijoita ja palveluntarjoajia, jotka toimivat ympäristöystävällisesti ja ympäristökuormitusta välttäen.

Think Green by Lenovo. Lenovon uudet laitteet on valmistettu ympäristö huomioiden kaikissa tuotannon ja suunnittelun vaiheissa. Lenovo pyrkii jatkuvasti pienentämään ekologista jalanjälkeään kestävän kehityksen mukaisten ja energiatehokkaiden tuotteiden, aiempaa älykkäämpien pakkausten sekä uusiutuviin energianlähteIsiin investoimisen kautta. Lenovon ympäristötyö pitää sisällään muun muassa biohajoavia pakkauksia, aurinkopaneeleja, uusia tuotantotekniikoita ja kierrätettyä muovia laitteissa, niin suuressa määrin kuin mahdollista. Muovin uusiokäyttö tietokoneissa säästää sekä raaka-aineita että energiaa verrattuna uuden muovin valmistamiseen. 

 

Elektroniikan kierrätys on ympäristöteko

Suomessa yrityspuolella käytössä olevasta laitekannasta vain vajaa puolet kierrätetään. Jos laitteita ei kierrätetä asianmukaisesti ja ajallaan, ne muodostavat sekä ympäristö- että tietoturvariskin. Suuri määrä laitteisiin käytettäviä, uudelleen hyödynnettävissä olevia raaka-aineita jää käyttämättä, kun laite ei palaudu kierrätykseen. Muovijätteiden ympäristövaikutuksista tiedetään ja on puhuttu jo kauan, mutta elektroniikkajätteen määräkin yltää noin 50 miljoonaan tonniin maailmanlaajuisesti ja sen määrä kasvaa 3-5% vuosittain. Vain noin 10 prosenttia tästä kierrätetään asianmukaisesti laitoksissa, joissa suurin osa materiaaleista saadaan hyödynnettyä ja uudelleenkäytettyä.

 

Näin pääset mukaan:

1. Tuo tarpeettomat päätelaitteet maksutta Kouvolan tai Kotkan toimipaikoissa sijaitseviin kierrätyspisteisiin. Kierrätä vanhentuneet tietokoneet, näytöt ja tulostimet vaivattomasti ja vastuullisesti. Teemme yhteistyötä Tier1Asset:n kanssa joka on Euroopan johtava käytetyn IT:n kierrätyksessä ja jatkojalostuksessa. T1A:n liiketoiminta perustuu kiertotaloutta koskevaan kokonaiskonseptiin vanhentuneen elektroniikan hyödyntämisessä. Kierrätysprosessi dokumentoidaan ISO-sertifioitusti ja laitteet jatkojalostetaan tietoturvallisesti. Kierrätyskampanja on käynnissä Kotkan ja Kouvolan toimipisteissä 30.1. - 30.3.2020.

2. Suosi korvaavissa hankinnoissa ympäristötietoisesti valmistettuja laitteita. Uudet laitteet ovat sellaisia, että niiden osia voidaan tarvittaessa vaihtaa ja ne ovat aikaisempaa kierrätyskelpoisempia materiaaleiltaan. Tuotteisiin käytetään suuria määriä kierrätettyä muovia, ne pakataan biohajoaviin pakkauksiin ja ne pitävät sisällään uusia energiatehokkaita tuotantotekniikoita.

3. Lahjoitamme jokaisesta kierrätetystä laitteesta kuusentaimen alakoululle Kouvolaan ilmastonmuutoksen vastaisen työn tukemiseen. Lahjoituksen kautta lisätään tulevan sukupolven ympäristötietoisuutta ja opastetaan ilmastoystävälliseen, yhteiseen toimintaan.

 

Kestävää kehitystä Lenovolta

 

 

 

 

 

Jaa sisältö